AKTUALIZACJA 31.01.2020 W wyżej opisanym przypadku w tab. 4 KOiZ „Uprawy” ewidencjonujemy powierzchnię kapusty głowiastej i kapusty pekińskiej w dwóch oddzielnych wierszach, z oznaczeniem tym samym kodem. Zbiór kapusty należy podać w dt, natomiast w przypadku kapusty pekińskiej pozostawić kol. 9 „Zbiór” pustą, wpisać w kol.11 „Powód braku zbioru” kod 9 „Inny” a gdy pojawi się komunikat o błędzie wyjaśnić, że chodzi o sprzedaż w sztukach. Przy sprzedaży w KWiW w kolumnie „Jednostka miary” ewidencjonujemy taką jednostkę miary, w jakiej kapusta była sprzedawana (tj. w przypadku kapusty – dt, a w przypadku kapusty pekińskiej – szt.). Należy pamiętać, że w przypadku stosowania różnych jednostek miary (szt., dt), w Raporcie Indywidualnym nie będą dla tej produkcji wyliczane plon i jednostkowa cena sprzedaży.