AKTUALIZACJA 31.01.2020 Sprzedawaną pietruszkę, a także natkę, ewidencjonujemy w KWiW w tab. Wpływy tym samym kodem (w zależności od sposobu uprawy): 61-71-39 „Warzywa w uprawie polowej – Pozostałe warzywa korzeniowe i bulwiaste” lub 61-73-39 „Warzywa w ogrodach towarowych – Pozostałe warzywa korzeniowe i bulwiaste” podając w kol. „Wyszczególnienie”, czy konkretny zapis dotyczy korzenia czy natki pietruszki. W KOiZ w tab. 4 „Uprawy” podajemy zbiór główny – korzenia pietruszki, natomiast nie wpisujemy zbioru natki w zbiorze ubocznym, ponieważ sprzedaż natki jest prowadzona w pęczkach. Należy pamiętać, że ze względu na stosowania różnych jednostek miary (pęczki, dt), w Raporcie Indywidualnym nie będą dla tej produkcji wyliczane plon i jednostkowa cena sprzedaży.